2/07/2013

Συστατικά της Αλόης


Ο ζελές του κατά φήμη «θαυματουργού φυτού» Aloe Vera, περιέχει περισσότερα από 200 συστατικά
Βιταμίνες (αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της Βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12)
Μέταλλα-Ιχνοστοιχεία  (μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, χαλκός, χρώμιο, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο και σίδηρο και το πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό σέλινο)
Αμινοξέα  (παρέχει 20 από τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα)
Σακχαρίτες  (ενισχύει το ανοσοποιητικός σύστημα)
Ένζυμα Υπεροξιδάση-Αλιάση-Καταλάσ-Σελλουλάση-
Καρβοξυπεπτιδάση-Αμυλάση-Αλκαλική Φωσφατάση)
Λιγκίνη : Ξυλώδης ουσία που προσδίδει την ικανότητά της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα
Ανθρακινόνες : Οινικές είναι η αλοϊνη και εμοδίνη.

Όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.

Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της είναι το 
Acemannan που δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.
Η Αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία. Για αυτό το λόγο η αλόη βοηθάει στην γρήγορη ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου.

Χρήσεις της Aloe Vera
Η Αλόη Βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε : αθλητικές κακώσεις, αιμοραϊδες, ακμή, αλλεργίες, αναζωογόνηση μαλλιών και δέρματος, δερματικών καρκινωμάτων, ηλιακών εγκαυμάτων, κατακλίσεις, αρθρίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα, διαβήτης, δυσκοιλιότητα, δύσοσμη αναπνοή, δυσπεψία, έκζεμα, έλκος, εξανθήματα, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενισχύει την ανάπτυξη των νέων κυττάρων, έρπις, κιρσοί, κνησμός, κοψίματα, κρυοπαγήματα, κολίτιτδα, τσιμπήματα εντόμων, πονόδοντος, πονόλαιμος, καταπολεμά το στρές, εμποδίζει τις φλεγμονές, για μύκητες στα πόδια, για μελανιές, για την κυτταρίτιδα, περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, καταπολεμά τη φαγούρα, μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό, και σε πολλές άλλες παθήσεις, έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.
Πηγή : Διεθνής Ιατρική Βιβλιοθήκη